Logo Żywiec Zdrój - napis falujący jak płynący potok
Rwący górski potok płynący przez las widziany z góry

O nas

Unikalny model zarządzania w Żywcu Zdrój stawia człowieka w centrum wszystkich naszych działań. Jesteśmy przekonani, że za naszymi sukcesami stoi zróżnicowane środowisko pracy tworzone przez ponad 700 indywidualnych talentów.

Nieustannie troszczymy się o bezpieczeństwo, przyjazną atmosferę, rozwój zawodowy i atrakcyjne warunki zatrudnienia dla każdego z nas. Razem współtworzymy plany i określamy cele strategiczne dla firmy. Wiemy, że współpracując ze sobą, możemy realnie wpływać na tworzenie zdrowszego świata.

Przeczytaj więcej o Danone na danone.pl

HISTORIA

ZARZĄD

NASZA MISJAI NASZE WARTOŚCI

Wartości HOPE (skrót od angielskich słów Humanism, Openness, Proximity, Enthusiasm) są fundamentem naszej kultury organizacyjnej i przekładają się na sposób pracy – zarówno w firmie, jak i podczas współpracy z klientami, dostawcami i partnerami zewnętrznymi.

  • Człowiek i serce nieco powyżej jego twarzy po prawej stronie

    Humanizm

  • Dwa dymki symbolizujące rozmowę dwóch osób

    Otwartość

  • Trzy postaci stojące blisko siebie

    Bliskość

  • Emotikon uśmiechu

    Entuzjazm

SPOŁECZNAODPOWIEDZIALNOŚĆ

Kobieta relaksująca się na pomoście nad jeziorem otoczonym lasem

Ze szczególną troską dbamy o środowisko naturalne, tworzenie przyjaznego miejsca pracy i wspieranie lokalnej społeczności.

PRODUKCJA

Jakość w Żywiec Zdrój

Na jakość naszych produktów składają się wszystkie doświadczenia towarzyszące konsumpcji. Dbanie o jakość wymaga od nas kontroli całego cyklu życia produktu, na wszystkich jego etapach - od pomysłu, przez dostawców, fabryki, magazyny, transport, aż po półkę sklepową. Na jakość naszych produktów ma wpływ każdy pracownik naszej firmy.

Systemy zarządzania

Wysoka jakość oraz bezpieczeństwo wód i napojów są naszymi priorytetami. Wdrożyliśmy Zintegrowany System Zarządzania, w którego skład wchodzą normy: ISO 9001 - System Zarządzania Jakością, FSSC 22000 - System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności, PN-N-18001 - System Zarządzania Bezpieczeństwem i Higieną Pracy.

Bezpieczeństwo żywności

W kwestii bezpieczeństwa nie ma miejsca na kompromis. Dokładnie badamy wodę, surowce i opakowania naszych produktów. Nie tylko kontrolujemy proces produkcyjny w fabrykach oraz transport  i dostawę, ale także monitorujemy standardy przechowywania i ekspozycji produktu na sklepowej półce.

NAGRODY

  • Nagroda Effie Awards brąz dla Żywiec Zdrój w postaci złotobrązowej bryły

    Brąz za kampanię "Zacznij dzień od szklanki wody"

  • Nagroda Effie Awards srebro dla Żywiec Zdrój w postaci srebrnej bryły

    Srebro za kampanię "Słodziaków nie trzeba dosładzać"

  • Nagroda Kreatura dla Żywiec Zdrój złotobrązowa statuetka

    Nagroda główna w kategorii kampania społeczna/CSR – "Słodziaków nie trzeba dosładzać"

  • Nagroda Kreatura dla Żywiec Zdrój złotobrązowa statueatka

    Wyróżnienie w kategorii outdoor/indoor - #DoŻółtegoKosza

  • Wyróżnienie Superbrands Poland 2016/17 dla Żywiec Zdrój

    Superbrands 2016/2017 oraz Superbrands Created in Poland

  • Wyróżnienie Superbrands Polska 2018 dla Żywiec Zdrój będące rekomendacją konsumentów

    Superbrands 2017/2018 oraz Superbrands Created in Poland

NASZELOKALIZACJE

Żywiec Zdrój s.a.
Cięcina, ul. Św.Katarzyny 187,
34-350 Węgierska Górka

Fabryka w Jeleśni
ul. Suska 46
34-340 Jeleśnia

Fabryka w Mirosławcu
ul. Sprzymierzonych 71
78-650 Mirosławiec

Biuro w Warszawie
ul. Bobrowiecka 8
00-728 Warszawa
Tel. 22 548 71 00

Fabryka w Rzeniszowie
Koziegłowy, ul. Spółdzielcza 77
42-350 Rzeniszów

Fabryka w Radziechowach–Wieprzu
ul. Przemysłowa 8,
34-382 Radziechowy - Wieprz