Dzięki zmianie, wszystkie napoje niegazowane Żywiec Zdrój będą butelkowane w najnowszej aseptycznej technologii. Co ważne, zakład w Cięcinie będzie nadal funkcjonował – pozostają w nim pracownicy części biurowej i siedziba firmy. Pozostałe osoby zatrudnione w tym zakładzie, będą kontynuować pracę w innych fabrykach Żywiec Zdrój. Firma planuje dalszy rozwój na Żywiecczyźnie, tworząc nowe inwestycje, nowe możliwości dla swoich pracowników, lokalnego biznesu i całego regionu.
Zdrowy styl życia to trend, który jest coraz bardziej widoczny również na rynku napojów. Żywiec Zdrój stara się jak najlepiej odpowiadać na te potrzeby oferując wodę, która stanowi nieodłączną część zdrowego żywienia oraz warianty smakowe coraz wyższej jakości. Zgodnie z realizowaną misją, poprzez którą Żywiec Zdrój zachęca ludzi, by pili zdrowiej, firma rozwija się i wciąż doskonali swoją ofertę. W związku ze zmianą technologii produkcji wariantów smakowych na aspetyczną, Zarząd spółki zadecydował
o przeniesieniu rozlewu tych produktów z zakładu w Cięcinie do Radziechów. Wdrożenie takiego sposobu produkcji w Cięcinie nie było możliwe ze względu na ograniczenia wynikające z położenia i infrastruktury tego zakładu.
Mimo tej zmiany, firma planuje utrzymanie współpracy ze wszystkimi pracownikami Żywiec Zdrój, które będą miały możliwość kontynuacji pracy w innych zakładach Żywiec Zdrój, na podobnych lub innych stanowiskach.
Warto podkreślić, że Żywiec Zdrój pozostaje na Żywiecczyźnie i w dalszym ciągu będzie zaangażowany w rozwój regionu. W powiecie Żywieckim zatrudnia ponad 345 osób, wspiera lokalne budżety i społeczności, planuje też kolejne inwestycje w regionie.